dimecres, 16 de setembre del 2009

Sobre la evolució i la seva difusió

Durant aquests últims dies, hem estat realitzant la primera practica d'Evolución, que consistia en la realització d'una enquesta a ecuatorians i ecuatorianes de classe mitja i d'una franja d'edat d'entre 18 i 30 anys (i que no estiguessin estudiant biologia o afins) on els plantejaven tres preguntes:
¿Los seres humanos se desarrollaron a partir de principios de especies de animales?
¿Estas de acuerdo en que los seres humanos y los chimpancés comparten el 99% de sus genes?
¿El fundador de la genética modera es Charles Darwin?
Dons be, quins creieu que han sigut els % obtinguts? Una mica desesperants la veritat, tot i que la practica consistia en comparar aquests resultat amb els d'el següent article sobre la educació sobre la evolucio als estats units, els resultats no son massa esperançadors per un pais on fa unes setmanes es va realitzar el 2n Congres Mundial sobre la Evolució.
Why doesn't America believe in evolution? - 20 August 2006 by Jeff Hecht
Resultats:
Pregunta 1 - el 20% opinaven que era fals
Pregunta 2 - el 28% opinaven que era fals
Pregunta 3 - el 50% opinaven que era fals!
... on anirem a parar! Enfi, aqui us deixo el nostre treball (preliminar, encara falten pulir algunes cosetes) aviam que us sembla!


http://docs.google.com/fileview?id=0B956HILA9eLiYmRkOWY1YWUtNzkxMC00NjBhLWJjNzYtNTRmMDg3M2U4ODRi&hl=en

3 comentaris:

  1. 1.- No acabo d'entendre la pregunta. De totes maneres, si preguntes si afirmen que l'evolució és certa els resultats no estan gens malament!!! Als EEUU estan pitjor!

    2.- El 72% ha dit que sí??? Això és gravíssim, aquest percentatge va canviant i no és, per res, fiable. Per exemple, aquí veuras que diu que és el 96%, i no el 99%: http://news.nationalgeographic.com/news/2005/08/0831_050831_chimp_genes.html. A més, en aquesta "afirmació" hi entren molts matissos, com la quantitat de gens detectats, l'expressió d'aquests, etc.

    3.- És falsa. Però no pots demanar que això t'ho contesti gent que no ha fet biología o no n'és aficionada.

    Per cert, l'enllaç al treball està "no available"

    Una abraçada :D

    ResponElimina
  2. Paio!! Bones tio quan de temps i que lluny que estas! m'agrada que el blog revisqui i les fotos del Facebook no me les perdo! per cert, no havia pensat que a ecuador tenen època de plujes.
    En quan al que dius, crec que la formulació de les preguntes no és massa clara, que si ho fessim a Espanya donaria un resultat igual o pitjor i que jo com a adalid del ignorant en biologia segurament fallaria les 3... Curiositat: qui és el pare de la biologia moderna? aquell tal Watson del genoma? o aixo no es considera biologia??
    Que vagi be tio!! segueix aixi!

    ResponElimina
  3. Jo tampoc acabo de veure massa clares les preguntes si l'objectiu de la pràctica es saber si la gent "de a pie" creu o coneix l'evolució. Sobretot la tercera, pel que ja han dit per aquí dalt...

    I... em deixes que em posi un xic tiquismiquis amb el treball? :p Són tonteries, però mira... és el que té estudiar disseny experimental 50 vegades, que alguna coses les he après i tot! ^^'

    Viam... quan dieu: "Aun sabiendo que 40 personas no es una población ni mucho menos significativa"... Les poblacions són (teòricament) infinites (en el vostre cas, TOTA la gent que viu a Ecuador) i és el que nosaltres volem estudiar a partir de mostres (en el vostre cas, aquestes 40 persones)... Resumint! No hauríeu de dir "tamaño muestral", "muestra"...?
    I crec que enlloc de "significativa" hauríeu de dir "representativa"... O sigui, els resultats d'un experiment són els que poden ser significatius o no, no la mida mostral... (penso!)

    I per acabar... al principi del treball dieu que voleu mirar si hi ha algun tipus de correlació positiva entre el fet de ser religiós i les respostes... I a la interpreació dieu "Notamos que en el apartado de la religión el 75% de la población encuestada respondió positivamente a la pregunta de si eran religiosos o no. Mas adelante comentaremos si esto ha podido tener algún efecto en las otras respuestas"... umh... no ho heu fet, no? xD Vull dir, no hauríeu de fer, per exemple, una gràfica del nombre d'"encerts" o de les diferents respostes contestades en funció de si són religiosos o no (independentment de que siguin homes o dones!)??

    Enfi! Espero que no em vulguis matar gaire quan ho llegeixis... ^^' La veritat és que la idea de la pràctica està molt guai! Estaria bé que ens animéssim a fer-la per aquí i comparar els resultats.. :)

    Au! un petó ben gran noiet!!!

    ResponElimina